Manifestima do promene sveta

Opet se nalazim u relativno nezahvalnoj poziciji da otkrivam toplu vodu. Ipak, opravdavam sebe poslovičnom ogromnošću Interneta, pa samim tim i realnom šansom da dokumente koje Vam pružam na uvid niste već čitali.

Dokumenti su u .pdf formatu, i dolaze sa sajta ChangeThis, koji je specijalizovana platforma za promovisanje manifesta. Budući da sajt postoji već duži niz godina, arhiva im je prilično velika, i uključuje komade pisane od strane vrlo respektabilnih ljudi iz polja biznisa.

Kao (nadam se) prvi post na ovu temu, predstavljam Vam tri manifesta:

  • The Word on Word of Mouth, od Dejva Baltera, predsednika BzzAgent firme, specijaliste za word of mouth fenomen . Balterov manifest predlaže definiciju viral, buzz i WOM-a, opisujući svaku od ovih pojava teorijski i na praktičnom primeru. 
  • Guerilla Marketing, J.C. Levinsona (vruć čičica, verujem da ga ne treba predstavljati) 93 (!) primera gerila kampanja. Uvek dobrodošlo, pogotovo ako Vam se ne daju pare za knjigu. 🙂
  • Do Less Seta Godina (takođe majstor svog zanata). Set predlaže nekoliko zdravorazumskih provera, u stilu svog propovedništva, koje treba da Vam pomognu da poslovanje i život sagledate kroz malo realniju prizmu, u stilu „nije zlato sve što sija“.

Svi manifesti su u kratkoj, prezentacijskoj formi, prepuni linkova – od kojih većina vodi ka veb stranama za kupovinu relevantnih knjiga, ali to se i moglo očekivati. Odlično popodnevno štivo: pitko, lepo upakovano i zdravo. Ukoliko ne dobijem primedbe, nameravam da dalje vršljam po njihovoj arhivi i probiram zanimljive i primenljive menifeste. 

NB: kada otvorite pdf, dobićete obaveštenje o nekakvim formularima i/ili tome da dokument želi da ide u full screen, pa se Adobe Acrobat brine za Vašu bezbednost. Nisam naišao ni na kakve probleme sa fajlovima, ukoliko se sve ove nuspojave ignorišu. Lepo čitanje Vam želim, i slobodno ostavite komentar.

Advertisements

Posted on decembar 29, 2008, in Advertajzing, Brending, Strategy and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s